Kan skriva mycket om min resa denna vecka i Litauen men ska försöka berätta den korta versionen.

Efter den tråkiga händelsen 2015 när jag akut fick opereras för hjärtinfarkt pga medfött fel på ett kranskärl så har jag funderat flera gånger om det verkligen är är hälsosamt med träning och tävling stora delar av året.

För några år sedan innan pandemin så fick jag information från min numera gode vän David Engstedt att det finns något som heter Paliesiuskliniken https://paliesiuskliniken.se/

Där idrottare kan testa sin fysiska förmåga och hälsa, omhändertagen av läkare, specialister och fysioterapeuter. Så när jag var fullvaccinerad tog jag kontakt med David och anmälde mig för 4 dagars vistelse vid nyss nämnda klinik i Litauen.

Vistelsen och resen överträffade alla förväntningar med råge ! Otroligt seriöst och enastående engagemang hos de som tog hand om mig och mina härliga reskamrater Yngve Karlsson och Ulf Löfgren. Kroppsscanning, Ultraljud, VO 2 Max test, lactat och blodsocker prov, blodprover för kontroll av allt, orienteringsträning med onlineövervakning av hjärtat, massage, elbehandling, bubbelpool och bastubad.

Till detta kan läggas den fantastisk miljön i och runt den gamla herrgården där vi bodde, smarrig och näringsriktig mat och inte minst en VIP inbjudan att lyssna på och vara med under inspelning av Baltikums främste pianist Petras Geniusas jubbileumsskriva. Mina kulturpoäng sköt i höjden där.

Vi han också med en sightseeing i Vilnius där vår chaufför och allt i allo Tomas Lebedevas guidade och tog oss till en riktigt cool restaurang med läckert krubb.

Jag måste verkligen rekommendera Er som vill ge er själva kvalitetstid och samtidigt få reda på er fysiska status att boka ett besök, bara att följa länken ovan.

Hur mådde jag då? Det var riktigt skönt att höra läkarens ord…”there is nothing more i can do for you, your a perfectly healthy man, but remember to run a bit slower sometimes, that doesent hurt, and by the way your biological age is 40:-)”

Nu blir det full gas på medel och stafett DM i helgen !

Kontakt: