Återhämtning efter COVID -19

Långvariga förändringar kan ses i lungor, hjärna och kardiovaskulär funktion som försvårar återhämtning.

Vi har nu ett special erbjudande för patienter från sverige. Resa, undersökning, behandling och uppföljning under överinseende av läkare och fysioterapeuter.  Kostnad: 10.000kr (Normal kostnad 15.000kr)

I priset ingår:

• Flyg till och från kliniken i Litauen
  • Hälsobedömning och test av fysisk kondition (CPET) med den senaste utrustningen i Vilnius på Paliesius kliniken
  • 24-timmars övervakning av medicinskt team på Paliesius herrgård, Ignalina-distriktet.
  • Boende i egna hotellrum på Paliesius herrgård
  • Hälsosam och balanserad mat i Paliesius restaurang som är personligt skräddarsydd för dig
  • Fördelarna med individuellt doserad träning och recept på fysisk aktivitet
  • Regelbunden övervakning av din hälsa efter programmet

Fördelar med individuell och doserad träning​

Komplex applicerad doserad träning aktiverar kroppens naturliga krafter. Det finns idag bevis på att över 30 olika sjukdomstillstånd – både fysiska och psykiska – kan behandlas med fysisk aktivitet. Mer om metoden på Paliesius kliniken. Individuellt doserad fysisk aktivitet under överinseende av läkare och fysioterapeuter har en positiv effekt på ditt hjärta, lungor, blodkärl, muskler, immunförsvar, nervsystemet och andra organ och funktioner i kroppen.

Effektiviteten av programmet efter COVID-19 mäts genom kontinuerlig bedömning. Beroende på symtom övervakas hjärtfrekvens, blodtryck, blodsocker, lungfunktion och övriga parametrar. Mätningarna görs både i vila och under träning. I vila bedöms lungfunktionen i med spirometritest. Detta test mäter din lungfunktion genom att mäta maximala mängden luft du kan ta in, hur du kan tömma dina lungor samt hur snabbt du kan tömma lungorna, vilket ger information om hur dina lungor fungerar. Under träning utvärderas hjärt- och lungfunktionen samtidigt tillsammans med fysisk förmåga, med ett Cardiopulmonary exercise test (CPET) för att se hur din kropp reagerar på fysisk aktivitet. Med hjälp av Body Guardian- systemet kan vi trådlöst övervaka din hjärtfunktion vid både vila och träning utomhus. I programmet använder vi endast evidensbaserade metoder för att uppnå bästa resultat.

Hur säkerställs säkerheten vid rehabilitering?

• Klinisk personal och läkare bär personlig skyddsutrustning under alla procedurer.
  • Under det kliniska programmet stannar vi på Paliesius Herrgård, som har ett begränsat antal personliga kontakter
  • Vi följer alltid rekommenderade säkerhetsåtgärder för din trygghet.

Programmet är tillgängligt för alla som har fått COVID-19 och upplever långvariga symptom som:

• Andningssvårigheter
  • Obehag i bröstet
  • Minskad uthållighet under fysisk aktivitet,
  • Huvudvärk och yrsel
  • ångest
  • Trötthet,
  • Minskad Uppmärksamhet, koncentration, sömn och andra störningar.

Den perfekta miljön för bästa resultat

Ett individuellt 6-dagarsprogram för dig med långvariga symptom efter COVID-19 på vackra Paliesius herrgård, där unik naturskönhet, lugn, vackra rum, mat tillagad med kärlek och professionell uppmärksamhet väntar på dig.

Kontakt: